Ο μαγικός κόσμος του διαδικτύου

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Πορτογαλία : Η πορεία κατά των μέτρων λιτότητας είναι «η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ»

Ως την «πιο μεγάλη απεργία που έγινε ποτέ» χαρακτήρισε τη σημερινή γενική απεργία κατά των μέτρων λιτότητας, ο γενικός γραμματέας του κύριου συνδικάτου UGT, Τζοάο Προένσα.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει υπαναχώρηση στο πρόγραμμα λιτότητας παρά τις αντιδράσεις.

«Είναι η πιο μεγάλη απεργία που έγινε ποτέ, πιο σημαντική από αυτήν του 1988», όταν έγινε η τελευταία γενική απεργία στη χώρα, σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Τα δύο κύρια πορτογαλικά συνδικάτα CGTP και UGT, τα οποία ενώθηκαν για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια, κάλεσαν σε γενική απεργία για την πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης, η οποία έχει στόχο να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα.

Από την πλευρά της, η υπουργός Εργασίας Χελένα Αντρέ χαρακτήρισε «πολύ περιορισμένη» την κινητοποίηση του ιδιωτικού τομέα και υποστήριξε ότι «όλοι οι Πορτογάλοι καταλαβαίνουν ότι το περιθώριο ελιγμών της κυβέρνησης για να αλλάξει την πολιτική της ή να αποσύρει τις προτάσεις της που αναφέρονται στον προϋπολογισμού του 2011 είναι πρακτικά μηδενικό».

Χωρίς τα μέτρα που ήδη έχουμε πάρει και αυτά που θα ισχύσουν από την επόμενη χρονιά οι συνέπειες για τους Πορτογάλους και την οικονομία θα είναι πολύ πιο σοβαρές», πρόσθεσε. Ζητάμε την ενότητα των Πορτογάλων για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές», υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας.

Σημειώνεται ότι το πορτογαλικό κοινοβούλιο αναμένεται να ψηφίσει την Παρασκευή τον προϋπολογισμό του 2011, που θα έχει στόχο να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας από το 7,3% που είναι τώρα στο 4,6% το 2011, κυρίως μέσω της μείωσης των μισθών στο δημόσιο τομέα, τη μείωση των κοινωνικών παροχών και την αύξηση των φόρων.

Εν τω μεταξύ, διευθυντής ενός σούπερ μάρκετ στη βόρεια Πορτογαλία συνελήφθη σήμερα αφού έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε μία συγκέντρωση συνδικαλιστών τραυματίζοντας δύο γυναίκες.

Ο διευθυντής του σούπερ μάρκετ συνελήφθη για «επικίνδυνη οδήγηση και για οπλοφορία», διευκρίνισε στο πρακτορείο Lusa η αστυνομία της Μπράγκα. Συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι ο διευθυντής του σούπερ μάρκετ «έριξε το αυτοκίνητο πάνω στις δύο συνδικαλίστριες, ενώ απείλησε με όπλο τα άλλα μέλη της συγκέντρωσης».

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο γυναίκες διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο, ενώ ο συντονιστής των εργατικών συνδικάτων της Μπράγκα ανέφερε ότι «τα τραύματά τους δεν μοιάζουν σοβαρά, όμως πονούσε το πόδι μίας από τις δύο γυναίκες, καθώς το αυτοκίνητο πέρασε από πάνω του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google Ads | Το κάθε κλίκ μετράει