Ο μαγικός κόσμος του διαδικτύου

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Ο ανδριάντας του Ήρωα της Βενεζουέλας Φρανσίσκο Ντε Μιράντα στην Πάτρα



Ο μεγάλος Ήρωας της Βενεζουέλας Φρανσίσκο Ντε Μιράντα, ο οποίος επισκέφθηκε την Ελλάδα πριν από 224 χρόνια "επέστρεψε" στα ελληνικά χώματα με τη μορφή ενός ανδριάντα που στήθηκε σε μεγάλη πλατεία της Πάτρας.
Ο πρώτος Αμερικανός που ήρθε στην Ελλάδα Ο Φρανσίσκο Ντε Μιράντα είναι ο πρώτος Αμερικανός που ήρθε στην Ελλάδα το 1786 για να εμπνευστεί από τα ιδανικά της χώρας, μας όπως η Δημοκρατία, και να τα μεταφέρει στην αμερικανική γη, λίγο πριν από τις επαναστάσεις κατά των Ισπανών για την ανεξαρτησία των λαών. Μετά από δυο χρόνια δουλειάς και έρευνας στο ημερολόγιο Colombeia του Πρόδρομου των Επαναστάσεων, που κράτησε στο πέρασμα του από την Ελλάδα, η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα και ο Δήμος Πατρέων αποφάσισαν να στήσουν τον ανδριάντα του Φρανσίκσο Ντε Μιράντα στην Πάτρα. Αυτη η έρευνα συνοδεύτηκε μαζι με μια στενή πολιτιστική και πολιτική συνεργασία με τον Δήμαρχο της πόλης Ανδρέα Φούρα, ο οποίος στο πλαίσιο αυτης της σχέσης επισκέφθηκε την Βενεζουέλα για να θεμελιώσει τις κοινωνικο-πολιτιστικές ανταλλαγές των δυο χωρών.

Ο ανδριάντας έχει ύψος 2,24 μέτρα

Ο Πρέσβης της Βενεζουέλας κ. Ροδρίγο Τσάβες Σαμούδιο δήλωσε: "Σήμερα ανάμεσα στην Πάτρα και στη Βενεζουέλα υπάρχει μια μεγάλη σχέση που επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα, μια σχέση που συνοδεύεται από μια σειρά εκδηλώσεων τόσο πολιτιστικές όσο και πολιτικές, στη μνήμη της άφιξης του Μιράντα στην ελληνική γη". Ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Ανδρέας Φούρας εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Φρανσίσκο Ντε Μιράντα, που δίνει με αυτον τον τρόπο την δυνατότητα στον κοσμο να μάθει για τη ζωή και το έργο του Βενεζολάνου ήρωα, και για το λόγο αυτό -όπως εξήγησε- έδωσε το όνομα του σε μια από τις μεγαλύτερες πλατείες της πόλης. Ο κ. Φούρας μίλησε επίσης εκ μέρους του Δήμου με μεγάλη υπερηφάνεια για τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα που έχει ύψος 2,24 μέρα και βάρος 600 κιλά. Το έργο φιλοτεχνήθηκε από τον Βενεζολάνο Νέλσον Βερμούδες. "Το έργο αυτό θα μείνει ως μια μαρτυρία των άψογων σχέσεων των δυο χωρών και για να μάθουν οι επόμενες γενεές τον πρώτο Αμερικανό που έφθασε στην Ελλάδα", τόνισε.

Στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα και στις εκδηλώσεις που ακολούθησαν με παραδοσιακούς χορούς από την Ελλάδα και την Βενεζουέλα, παρευρέθηκαν εκτός από τον Δήμαρχο της Πάτρας, κ. Ανδρέα Φούρα και τον Πρέσβη της Βενεζουέλας κ. Ροδρίγο Τσάβες Σαμούδιο, άλλοι Δήμαρχοι, πρώην Δήμαρχοι, βουλευτές, δημοτικοί σύμβουλοι, πρέσβεις, και μια μεγάλη εκπροσώπηση της κοινότητας των Βενεζολάνων στην Ελλάδα. Επισης παρευρέθηκαν ο General Contralor de la Republica de Venezuela Κλοντοσβάλτο Ρουσιάν και ο πρόεδρος του Οργανισμού Μιράντα Μανουέλ Μπαζί, καθώς και ο κ. Αρμάντο Χιρίνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google Ads | Το κάθε κλίκ μετράει