Ο μαγικός κόσμος του διαδικτύου

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Ντανιέλα Κοτ: Από ρακοσυλλέκτης περιζήτητο μοντέλο





Είναι μόλις 17 χρόνων και "ανακαλύφθηκε" ενώ μάζευε σκουπίδια στους δρόμους του Μπουένος Άιρες. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια η Ντανιέλα Κότ περνούσε τις μέρες της ανάμεσα σε μπουκάλια, χαρτόνια και σακούλες από σκουπίδια. Κάθε απόγευμα έβγαινε για να μαζεύει χαρτόνια. Μέχρι που ένας κυνηγός ταλέντων την είδε, εντυπωσιάστηκε από τα πράσινα μάτια της και την εντυπωσιακή ομορφιά της και της προτεινε να γινει μοντέλο. Σήμερα, η Ντανιέλα είναι το πρώτο μοντελο πρώην ρακοσυλλέκτρια στην χώρα.

«Είσαι πολύ όμορφη, θα μπορούσες να γίνεις μοντέλο» της είπε εκείνο το απόγευμα ο άνθρωπος που την ανακάλυψε, τη στιγμή που εκείνη έψαχνε μεσα σε μια σακούλα από σκουπίδια. Η Ντανιέλα το σκεφτόταν σε όλη τη διαδρομή μέχρι το σπίτι της στη Villa Caraza. Ο άνθρωπος εκείνος της άφησε μια καρτα με το τηλέφωνο του. Δυο μέρες μετά η Ντανιέλα του τηλεφωνησε. «Με έβγαλαν ορισμένες φωτογραφίες και πάνω στη βδομάδα σταμάτησα να μαζεύω χαρτόνια» διηγείται η ίδια.

Η Ντανιέλα μάζευε χαρτόνια σε λεωφόρους και δρομάκια του Παλέρμο μαζί με ενα από τα αδελφάκια της και μια θεια. Το πρωί πήγαινε σχολείο και στις 5 το απόγευμα ταξίδευε για την πρωτεύουσα. Σαν αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που έκανε τα χέρια της είχαν γεμίσει σημάδια και πληγές και στο πρακτορείο όπου έπιασε δουλεια ανέλαβαν να τα γιατρέψουν με μια ειδική θεραπεία.

Ο πρώτος της μισθός σαν μοντέλο ήρθε για μια παραγωγή που έκανε για εναν οικο μοδας και κέρδισε 800 πεσος. Εκείνο το βραδυ το γιόρτασε με τη μητερα της και τα αδέρφια της σε ενα εστιατόριο.
Η Ντανιέλα αποτελούσε μέρος αυτης της στρατιάς φτωχών Αργεντινών που αποκαλούνται «καρτονέρος» που κάθε βράδυ περιδιαβαίνουν τους δρόμους του Μπουένος Άιρες για να μαζέψουν χαρτόνια, χαρτί, μπουκάλια και στη συνέχεια τα δίνουν για ανακύκλωση και έτσι κερδίζουν τα προς το ζην.

Σήμερα η Ντανιέλα εμφανίζεται σε πολλά προγράμματα της τηλεόρασης στην Αργεντινή και στην Ισπανία και οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις μέρα με τη μερα αυξάνονται.

Ωστόσο, το να περάσει απο τον κόσμο των «καρτονέρος» στις πασαρέλς δεν ήταν πολύ εύκολο. Σε πολυ συντομο χρονικό διάστημα η Ντανιέλα έπρεπε να μάθει να περπατάει στην πασαρέλα, να γυρισει στο σχολείο και να μάθει αγγλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google Ads | Το κάθε κλίκ μετράει