Ο μαγικός κόσμος του διαδικτύου

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Παμπελοποννησιακό Στάδιο





Χωρητικότητα: 23.588 (καθήμενοι)
Τοποθεσία: Το στάδιο βρίσκεται στην Πάτρα, 220 χλμ δυτικά της Αθήνας. Στην πόλη μπορείτε να πάτε και με το τρένο. Το ίδιο το στάδιο βρίσκεται στη νότια πλευρά της Πάτρας. Αν έρχεστε από την Αθήνα, δεν χρειάζεται να μπείτε στην πόλη. Ακολουθήστε την Περιμετρική Οδό και βγείτε στην έξοδο "Πάτρα 3 - Γλαύκος". Μετά από 500μ στρίψτε δεξιά και σε λίγο θα φτάσετε σε μία πλατεία (απέναντι είναι το Carrefour). Συνεχίστε προς Πάτρα και μετά από περίπου 2 χλμ θα φτάσετε έξω από το στάδιο.
Αν βρίσκεστε μέσα στην Πάτρα, για να πάτε στο στάδιο ακολουθήστε την οδό Δημ. Γούναρη που οδηγεί προς Καλάβρυτα. Αφού περάσετε το Νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας", στα φανάρια που θα βρείτε συνεχίστε ευθεία προς Κλάους και μετά από 1,2 χλμ θα φτάσετε στο Παμπελοποννησιακό. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε και το λεωφορείο 7, που κάνει στάση δίπλα στο στάδιο.
Κτίστηκε το: 1981
(Τελευταία ανακατασκευή το 2004)
Ρεκόρ θεατών: 16.839 (Ολυμπιακός - Λάρισα, το 1989)
Έδρα: Το στάδιο δεν είναι έδρα κάποιας ομάδας επαγγελματικών κατηγοριών
Πληροφορίες: Οι περισσότεροι το γνωρίζουν ως Εθνικό Στάδιο Πατρών.
Το Παμπελοποννησιακό έχει χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς από τις τοπικές ομάδες. Η Παναχαϊκή έχει παίξει εκεί αρκετά παιχνίδια. Ακόμη, ο Πατραϊκός είχε εκεί την έδρα του ως το 2001. Επέστρεψε στα Προσφυγικά, πριν συγχωνευθεί με την Παναχαϊκή το 2004. Το στάδιο φιλοξένησε αγώνες ποδοσφαίρου κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Συγκεκριμένα, έγιναν εκεί από το τουρνουά ανδρών 5 προκριματικοί και 1 προ-ημιτελικός, ενώ από το τουρνουά γυναικών 3 προκριματικοί, 1 προ-ημιτελικός και 1 ημιτελικός. Αναγκαία προϋπόθεση ήταν η ανακατασκευή του.
Γι' αυτό το λόγο έγιναν εκτεταμένα έργα αναβάθμισης από τα μέσα του 2002 μέχρι την άνοιξη του 2004 (δείτε τις μακέτες). Η αρχιτεκτονική μελέτη ήταν ευθύνη του γραφείου "Γραμματοπουλος - Πανουσάκης & συνεργάτες", ενώ τις εργασίες εκτέλεσαν οι εταιρίες "Έμπεδος" και "Δομική Κρήτης" με κόστος περίπου € 30.000.000. Συγκεκριμένα, τα έργα που έγιναν περιέλαβαν: επέκταση της δυτικής εξέδρας, νέες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, σκέπαστρο πάνω από τη δυτική πλευρά του σταδίου, πλαστικά καθίσματα και ηλεκτρονικούς πίνακες, αναμόρφωση όλων των χώρων κάτω από τις κερκίδες, αλλαγή του ηλεκτροφωτισμού, κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης κλπ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακατασκευή επιτρέπει τη μελλοντική ανέγερση επέκτασης των εξεδρών και από την ανατολική πλευρά, όμοια με τη δυτική που κατασκευάστηκε για το 2004. Αν γίνει στο μέλλον κάτι τέτοιο, η χωρητικότητα του Παμπελοποννησιακού θα αυξηθεί κατά 6.500 θέσεις επιπλέον, μεταμορφώνοντάς το πραγματικά σε ένα στάδιο-στολίδι. Η διαφορά με το παρεμελημένο οικοδόμημα που υπήρχε στη θέση του ως τα μέσα του 2002 (με χωρητικότητα 18.000 θεατών - χωρίς καθίσματα) θα είναι τότε τεράστια.

Το αναμορφωμένο Παμπελοποννησιακό Στάδιο παραδόθηκε σε χρήση στις 28 Μαρτίου 2004 με τον τελικό του κυπέλλου ερασιτεχνών ΕΠΣ Αχαϊας.Το Παμπελοποννησιακό Εθνικό Στάδιο Πατρών ανήκει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google Ads | Το κάθε κλίκ μετράει