Ο μαγικός κόσμος του διαδικτύου

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Τόλμα να ονειρευτείς


Πόσο όμορφη πρέπει να είναι μια γυναίκα ώσπου να μη χρειάζεται πλέον αγάπη; Πόσες φορές πρέπει να δει ο μέσος άντρας τη Σίντι Κρόφορντ, την Κλόντια Σίφερ, και την ´Ελ Μακφέρσον γυμνές για να μπλοκάρει τον πόνο της απόρριψης; ´Όσο κι αν προσπαθούμε να την καταπνίξουμε, η ανάγκη μας για αγάπη είναι αναπόφευκτη. Οι ειδικοί στο μπιχεβιορισμό έχουν ανακαλύψει ότι ακόμα και τα άτομα που είναι προσηλωμένα σχεδόν αποκλειστικά στο απρόσωπο σεξ - πορνό, τηλεφωνικό σεξ, φετιχισμός, μοναχικό σεξ, επιδειξιομανία, κτηνοβασία, κτλ. - συνήθως ωθούνται στην έμμονη ιδέα τους από την ανάγκη για αγάπη. (Πόσο σκληρά έχουν παρεξηγηθεί πολλά απ' αυτά τα άτομα.)

Ο έρωτας, όμως, είναι μια ριψοκίνδυνη και ίσως σπαρακτική εμπειρία. Μπορεί να φιλάμε με τα μάτια κλειστά, αλλά οι σχέσεις είναι τρομαχτικά εύθραυστες. Οι ομορφιές περνούν. Οι άνθρωποι αλλάζουν. Ο θάνατος ή η διαφωνία μπορούν τόσο εύκολα να μας στερήσουν το πρόσωπο που αγαπάμε. ´Όσο βαθύτερη η αγάπη μας, τόσο μεγαλύτερη η ανασφάλειά μας.

Αν η πραγματικότητα είναι παγερή, τα όνειρα είναι πολύ καυτά για να κρατήσουν. Τα πάθη μας φαίνονται τόσο αχαλίνωτα που όσο τα αποφεύγουμε, τόσο μας κατατρύχουν. ´Έστω για λίγο, άφησε το σιδερένιο ζυγό που κρατά τις επιθυμίες σου απωθημένες στα μπουντρούμια του νου σου. ´Άφησε τις επιθυμίες σου να εκδηλωθούν ελεύθερα μπροστά στα μάτια σου, όσο ακόρεστες κι αν φαίνονται. Τόλμα να δεις τι αποκαλύπτουν.

Φλέγεσαι για αμείωτη οικειότητα· ένα σύντροφο που ποτέ δε θα σε προδώσει· ένα φίλο που μπορεί να είναι πάντα μαζί σου, άσχετα από χρόνο ή χώρο, την ώρα που θέλεις αυτό το ξεχωριστό άτομο.

Πολύ συχνά παρεξηγείσαι. Λαχταράς το αγαπημένο σου πρόσωπο να γλιστρήσει μέσα στο νου σου· ιδανικά, κάποιον που όχι μόνο έχει ακούσει κάθε σου τραύμα και θρίαμβο από τη γέννησή του, αλλά που τα 'ζησε μαζί σου. ´Έχεις ανάγκη ν' ανοίξεις την καρδιά σου σε έναν θαυμαστή που όχι μόνο ξέρει τα πιο απόκρυφα μυστικά σου, αλλά και σε χαίρεται με ακλόνητη αφοσίωση.

Τα χτυπήματα της ζωής σε σακατεύουν, λαχταράς κάποιον που όχι μόνο θέλει με πάθος ν' ανταποκριθεί στις βαθύτερες ανάγκες σου, αλλά είναι πάντα σε θέση να το κάνει. Χρειάζεσαι ένα συνεργάτη τόσο επιδέξιο που όταν η μία κρίση ξεσπά μετά την άλλη να μπορείς να στηρίζεστε στο φίλο σου για την παρηγοριά, την προστασία, και τη δύναμη που χρειάζεσαι για να αντεπεξέλθεις. ´Όμως δε θέλεις να σου είναι φορτικός. Το αντίθετο, θέλεις κάποιον που θα σε παροτρύνει να φτάσεις στο επίπεδο για το οποίο δημιουργήθηκες.

Ποθείς για κάποιον που δεν αλλάζει, χωρίς ωστόσο να τον βαριέσαι. Κάποιον που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου τόσο τέλεια, ώστε να νιώθεις ότι έχετε πλαστεί ο ένας για τον άλλο, κάποιον για τον οποίο να είσαι πάντα περήφανος· κάποιον που η αγάπη του για σένα να είναι τόσο απέραντη που πάντοτε να ικανοποιεί· κάποιον αφοσιωμένο, γνήσιο, ανοιχτό και ζεστό φίλο, κι ωστόσο τόσο ανθεκτικό στη φθορά του χρόνου, της ασθένειας και της τραγωδίας ώστε να φαίνεται αθάνατος. Δε θες να σου στερήσει ο θάνατος εκείνον που αγαπάς, και να σε ξαναφήσει στην παγερή μοναξιά....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google Ads | Το κάθε κλίκ μετράει