Ο μαγικός κόσμος του διαδικτύου

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Καταργεί τη χειμερινή ώρα η Ρωσία

Σταματά από το φθινόπωρο να αλλάζει την ώρα η Ρωσία, όπως δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το άγχος των Ρώσων που προκαλείται από το άγχος που προκαλείται εξαιτίας της αλλαγής αυτής.

Αυτό σημαίνει ότι η Μόσχα θα βρίσκεται πλέον 4 ώρες μπροστά από το Μέσο Χρόνο Γκρίνουιτς όλο το χρόνο. «Αποφάσισα να καταργήσω τη μεταφορά στη χειμερινή ώρα από το φθινόπωρο αυτού του έτους», δήλωσε ο Μεντβέντεφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Εξήγησε πως η ανάγκη προσαρμογής στην αλλαγή ώρας κάθε χρόνο προκαλεί στους Ρώσους «άγχος και ασθένειες».

«Αυτό διαταράσσει τον ανθρώπινο βιορυθμό. Είναι απλώς εκνευριστικό. Οι άνθρωποι είτε παρακινούνται είτε ξυπνούν πολύ νωρίς και δεν ξέρουν τι να κάνουν σε αυτό το χρόνο», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Στην πράξη, με την πρωτοβουλία αυτή οι Ρώσοι θα μπορούν να απολαμβάνουν περισσότερες ώρες ημέρας τα απογεύματα των μεγάλων χειμώνων στη χώρα. «Θα έχουμε περισσότερο φως ημέρας και θεωρώ ότι αυτό θα είναι υγιές για τη χώρα μας. Άνθρωποι μου το έχουν ζητήσει αρκετές φορές».

Η Ρωσία έχει 9 ζώνες ώρας, που εκτείνονται από το Καλίνινγκραντ στα σύνορα με την Ε.Ε. μέχρι το Καμτσάτκα στον Ειρηνικό. Ο χρόνος αποτελεί ένα ευαίσθητο πολιτικό ζήτημα στη χώρα των ακραίων κλιματικών συνθηκών, όπου ορισμένες ζώνες διαθέτουν ελάχιστες ώρες φωτός στη διάρκεια της ημέρας και απολαμβάνουν «λευκές νύχτες» όταν σκοτεινιάζει το χειμώνα.

«Αυτό το μεγάλο ενδιαφέρον για την ώρα αποτελεί ένα ανησυχητικό σημάδι», τόνισε ο ανεξάρτητος πολιτικός αναλυτής Ντμίτρι Ορέσκον. «Φαίνεται πως δεν καταφέρνουν να κάνουν σημαντικά πράγματα και προχωρούν σε μικρές αλλαγές για να δείξουν ότι υπάρχει μια δραστηριότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google Ads | Το κάθε κλίκ μετράει