Ο μαγικός κόσμος του διαδικτύου

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Βανκούβερ: η κορυφαία πόλη του κόσμου!



Το Βανκούβερ, στη δυτική όχθη του Καναδά, επιμένει να κατακτά την πρώτη θέση στη λίστα των πόλεων με τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.
Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα που διεξάγεται από την Economist Intelligence Unit, η φημισμένη πόλη του Καναδά «βραβεύεται» για πέμπτη συνεχή χρονιά, με τον τίτλο της κορυφαίας πόλης σε...
ποιότητα ζωής. Ακολουθούν η Μελβούρνη και η Βιέννη.

Το περιβάλλον, ο πολιτισμός , το σύστημα υγείας, η παιδεία, οι υποδομές και η σταθερότητα, είναι οι βασικές κατηγορίες, στις οποίες η διοργανώτρια των Χειμερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2010 αξιολογήθηκε και βαθμολογήθηκε με 98%.

Ο συντάκτης της έκθεσης, Τζον Κοπστεϊκ σημείωσε πως «οι σχετικά αραιοκατοικημένες πόλεις μεσαίου μεγέθους στα ανεπτυγμένα κράτη τείνουν να συγκεντρώνουν υψηλότερη βαθμολογία, καθώς διαθέτουν όλες τις παροχές σε επίπεδο πολιτισμού και υποδομών, με λιγότερα προβλήματα που προκαλούνται από την εγκληματικότητα ή την κυκλοφοριακή συμφόρηση».

Μεταξύ των αμερικανικών πόλεων, το Πίτσμπουργκ είναι η πόλη που συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία και βρίσκεται στην 29η θέση, ενώ το Λος Άντζελες και η Νέα Υόρκη υποβαθμίστηκαν και φιγουράρουν στην 44η και 56η θέση αντιστοίχως.

Από τις ασιατικές πόλεις, η Οσάκα εξασφαλίζει ποιοτικότερη ζωή, σκαρφαλώνοντας στη 12 θέση, αφήνοντας πιο πίσω το Τόκιο, το οποίο καταλαμβάνει την 18η θέση του καταλόγου.

Το χειρότερο αστικό κέντρο του κόσμου χαρακτηρίζεται για ακόμη μια φορά, η πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε η Χαράρε, συγκεντρώνοντας 37,5 %.
Η λίστα με τις δέκα καλύτερες και δέκα χειρότερες πόλεις για να ζει κανείς, έχει ως εξής:

Δέκα καλύτερες πόλεις

Βανκούβερ, Καναδάς
Μελβούρνη, Αυστραλία
Βιέννη, Αυστρία
Τορόντο, Καναδάς
Κάλγκαρι, Καναδάς
Ελσίνκι, Φιλανδία
Σίδνεϋ, Αυστραλία
Περθ, Αυστραλία
Αδελαΐδα, Αυστραλία
Όκλαντ ,Νέα Ζηλανδία


Δέκα χειρότερες πόλεις

Χαράρε,Ζιμπάμπουε
Ντάκα, Μπαγκλαντές
Πoρτ Μόρεσμπι, Παπούα Ν. Γουινέα
Λάγος, Νιγηρία
Aλγέρι, Αλγερία
Καράτσι, Πακιστάν
Ντουάλα,, Καμερούν
Τεχεράνη, Ιράν
Ντακάρ, Σενεγάλη
Κολόμπο, Σρι Λάνκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google Ads | Το κάθε κλίκ μετράει