Ο μαγικός κόσμος του διαδικτύου

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Οι έξυπνοι άνδρες έχουν καλύτερο σπέρμα



Σύμφωνα με την έρευνα για το λόγο αυτό προτιμώνται από τις γυναίκες. Η ποιότητα του σπέρματος ενός άνδρα σχετίζεται άμεσα με την εξυπνάδα του, σύμφωνα με έρευνα του εξελικτικού ψυχολόγου Τζόφρι Μίλερ του πανεπιστημίου του Νέο Μεξικό στις ΗΠΑ. Οι άνδρες που τα καταφέρνουν καλύτερα στα τεστ νοημοσύνης, έχουν και πιο υγιές σπέρμα, ενώ οι άνδρες με χαμηλές επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης, τείνουν να έχουν λιγότερο και χαμηλότερης ποιότητας σπέρμα, σύμφωνα με την ηλεκτρονική υπηρεσία «New Scientist». Σύμφωνα με τον Μίλερ, η σχέση μεταξύ νοημοσύνης και σπέρματος σημαίνει ότι η εξυπνάδα αποτελεί ένα «μήνυμα» για τη συνολικότερη υγεία ενός άνδρα προς τις γυναίκες που αναζητούν σύντροφο με υγιή γονίδια.

Όπως υποστηρίζει, νοημοσύνη και ποιότητα σπέρματος συνδέονται μέσω ενός πολύπλοκου ιστού βιολογικών και περιβαλλοντικών διαδραστικών σχέσεων, που έχουν αναπτυχθεί διαχρονικά για να βοηθήσουν τις γυναίκες να διαλέξουν το ταίρι τους. Ο Μίλερ και η ομάδα του ανακάλυψαν τη στατιστική σχέση σπέρματος-νοημοσύνης μελετώντας στοιχεία χιλιάδων βετεράνων του πολέμου του Βιετνάμ, που είχαν δώσει τόσο τεστ νοημοσύνης όσο και σπέρμα και διαπίστωσαν ότι υπάρχει όντως συσχέτιση μεταξύ καλού σπέρματος και καλής νοημοσύνης. Ακριβώς για ποιο λόγο υπάρχει η ανωτέρω σχέση είναι ασαφές. Πάντως σε προηγούμενη έρευνα έχει δειχτεί ότι οι γυναίκες προτιμούν έξυπνους άνδρες τόσο για γάμους (αναμενόμενο από τους βιολόγους) όσο και για ευκαιριακές σχέσεις (λιγότερο αναμενόμενο). Σύμφωνα με τον Μίλερ σχεδόν όλα τα ζώα, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους για εύρεση συντρόφου, έχουν αναπτύξει εξωτερικά χαρακτηριστικά για να προσελκύσουν το άλλο φύλο (τα αρσενικά πουλιά τραγουδάνε ωραία, τα αρσενικά παγόνια έχουν θεαματικές ουρές, τα λιοντάρια μεγαλύτερες χαίτες κλπ).

Στους ανθρώπους, οι άνδρες διαθέτουν επίσης εξωτερικά φυσικά χαρακτηριστικά που δίνουν στις γυναίκες πληροφορίες για την κατάσταση των γονιδίων τους, όπως τα συμμετρικά πρόσωπα. Μια μάλιστα μελέτη διαπίστωσε ότι οι ωραιότεροι άνδρες έχουν καλύτερο σπέρμα. Όμως στο πέρασμα περίπου δύο εκατομμυρίων χρόνων εξέλιξης του ανθρώπινου είδους, οι γυναίκες πιθανότατα αξιολογούν ένα άνδρα ως υποψήφιο σύντροφο και μέσω της εξυπνάδας του. Ο Μίλερ δεν αποκλείει ότι στοιχεία όπως η εξυπνάδα, η δημιουργικότητα και το χιούμορ αναπτύχθηκαν διαχρονικά εξαιτίας και χάρη στις επιλεκτικές και απαιτητικές γυναίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google Ads | Το κάθε κλίκ μετράει