Ο μαγικός κόσμος του διαδικτύου

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Καρέ - καρέ το τρομακτικό ατύχημα του Sergio Perez!



Ο χρόνος σταμάτησε 2:26 πριν από το τέλος του Q3 το μεσημέρι του Σαββάτου 28/5/2011 στις κατατακτήριες για το Grand Prix του Monaco

Ο Μεξικανός Sergio Perez βγαίνοντας από το τούνελ του πριγκιπάτου «χάνει» το πίσω μέρος της Sauber κατά το φρενάρισμα... Η C30 προσκρούει πλαγιομετωπικά στην πλαϊνή μπαριέρα, η ανάρτηση καταρρέει και ακυβέρνητη με υψηλή ταχύτητα κατηφορίζει το λόφο για να καταλήξει με το πλαϊνό μέρος στο αφρώδες υλικό απέναντι από το σικέιν. Το μόνο που πρόλαβε να κάνει ο Perez πριν καταλήξει στα προστατευτικά όπως θα δείτε και από το video, ήταν να σηκώσει τα χέρια του για να προστατέψει το κεφάλι του.

Η κάμερα εστιάζει στο μονοθέσιο αλλά δεν υπάρχει καμία κίνηση. Όλα και όλοι παγώνουν... Ο Perez έμεινε για αρκετή ώρα μέσα στο μονοθέσιο μέχρι το ιατρικό προσωπικό καταφέρει να τον απεγκλωβίσει και να τον βάλει στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο τοπικό νοσοκομείο.
Οι κατατακτήριες ξεκίνησαν και πάλι με περισσότερα από 40 λεπτά καθυστέρηση, ενώ για αρκετή ώρα δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση του 21χρονου Perez. Τελικά η ευχάριστη είδηση ήρθε λίγες ώρα μετά το τέλος των κατατακτηρίων στο Monaco από τα επίσημα χείλη των ανθρώπων της Sauber που είχαν ενημερωθεί από το νοσοκομείο Princess Grace.

Η ομάδα ενημερώθηκε από τους γιατρούς στις 16:25 (ώρα Ελλάδας 17:25), ότι ο Perez έχει διάσειση και τραυματισμένο μηρό αλλά δεν έχει σπασμένα οστά και μετά τις ακτινογραφίες δεν βρήκαν άλλους τραυματισμούς. Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν για τον Perez, που το μόνο που θα... χάσει είναι ουσιαστικά το Grand Prix της Κυριακής 29/5/2011. Το ατύχημα πάντως του Perez και το αντίστοιχο του Nico Rosberg στο FP3 νωρίτερα το Σάββατο, μας αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά τα υψηλότατα επίπεδα ασφάλειας στα οποία έχουν φτάσει τα μονοθέσια της Formula 1 τα τελευταία χρόνια.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google Ads | Το κάθε κλίκ μετράει