Ο μαγικός κόσμος του διαδικτύου

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Διαδήλωση κατά της συνόδου κορυφής της G8



Πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην πόλη Λε Χαβρ της βόρειας Γαλλίας καταγγέλλοντας τη σύνοδο κορυφής των ηγετών των χωρών της Ομάδας των 8 (G8), που θα διεξαχθεί στις 26 και 27 Μαΐου στη Ντοβίλ.

Στη διαδήλωση, σύμφωνα με πληροφορίες των αρχών, συμμετείχαν περίπου 4.000 άνθρωποι που κρατούσαν σημαίες, πανό και τύμπανα και 7.000 σύμφωνα με πληροφορίες των διοργανωτών.

Ακόμη, συμμετείχαν κινήματα κατά της παγκοσμιοποίησης, εργατικά συνδικάτα, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οργανώσεις κατά της πυρηνικής ενέργειας.

Ένας ιταλός διαδηλωτής, από τους λίγους ξένους που είχαν μεταβεί στη συγκεκριμένη πόλη για τη διαδήλωση δήλωσε: «Οι αποφάσεις που αφορούν όλο τον κόσμο πρέπει να λαμβάνονται από όλους τους πολίτες και όχι από τους πλούσιους».

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν: «G8 φύγε, οι άνθρωποι πρώτα, όχι τα οικονομικά», «Ολα για εμάς, τίποτα για εκείνους», «πρέπει να πολεμήσουμε για να τους διώξουμε», «ας μην αφήσουμε τα παγκόσμια ζητήματα στα χέρια των επιχειρηματιών».

Οι γαλλικές αρχές έχουν κινητοποιήσει πάνω από 12.000 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα παρακολουθούν την πόλη από ψηλά και σκάφη θα ελέγχουν την πρόσβαση μέσω θαλάσσης ενόψει της συνάντησης στο Ντοβίλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google Ads | Το κάθε κλίκ μετράει