Ο μαγικός κόσμος του διαδικτύου

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Θύελλα για την επίθεση στον νομπελίστα



Εντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στην Πάτρα τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν προχθές το μεσημέρι στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών εναντίον του Βραβευμένου με Νόμπελ Ιατρικής και Φυσιολογίας Καθηγητή κ. James D. Watson. Πρύτανης, καθηγητές και τοπικές αρχές εξέφρασαν τη θλίψη και τον αποτροπιασμό τους για την απόπειρα επίθεσης στον νομπελίστα, κατά τη διάρκεια διάλεξής του στο πλαίσιο του 12ου Συνεδρίου Ιατρικής Χημείας.Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παναγιωτάκης κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου και ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον διακεκριμένο καθηγητή για το επεισόδιο. Παράλληλα έκανε λόγο για κατάφωρη παραβίαση του ασύλου από την ομάδα των αντιεξουσιαστών.

Ευτυχώς που δεν επιτέθηκαν στον Watson να γίνουμε θέαμα σε όλο το κόσμο τόνισε ο πρύτανης, ενώ μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης δήλωσε: Ορισμένοι θεωρούν πως τα φαινόμενα παραβατικότητας πρέπει να τα συνδέουν με το πανεπιστημιακό άσυλο. Ως πρυτανική αρχή είμαστε αποφασισμένοι να ασκήσουμε όλα τα μέσα και εάν διαπιστώσουμε πως κάποια από αυτά τα άτομα είναι φοιτητές, θα περάσουν από πειθαρχικό.Μετά τη μήνυση που κατατέθηκε ξεκίνησαν και οι έρευνες από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, με σκοπό να εντοπιστούν τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια.

Τη δυσφορία του για τα όσα συνέβησαν εξέφρασε και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σημειώνοντας: Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της διάλεξης στο Πανεπιστήμιο Πατρών προκαλούν σε όλους μας θλίψη και αποτροπιασμό. Η απόπειρα να διακοπεί η διάλεξη, η προσπάθεια να προπηλακιστεί ο καθηγητής και τα επεισόδια που ακολούθησαν πλήττουν βάναυσα τις θεμελιώδεις αρχές της ελευθερίας του λόγου, το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι αλλά και τον πυρήνα της ύπαρξης του πανεπιστημίου, που είναι η ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Αυτά τα δικαιώματα και αυτές οι ελευθερίες αποτελούν συστατικά στοιχεία της δημοκρατίας και κατακτήθηκαν από προηγούμενες γενιές με σκληρούς αγώνες. Είμαστε υποχρεωμένοι να τα υπερασπιστούμε αποδοκιμάζοντας κατηγορηματικά όσους τα απειλούν, οι οποίοι, εν τέλει απειλούν την ίδια τη δημοκρατία.Τη θλίψη του για το περιστατικό που εκθέτει τη χώρα εξέφρασε με επιστολή του και ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος.

Η εισβολή των κουκουλοφόρων σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο 12ο συνέδριο χημείας που διοργανώνει το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ιατρική Χημεία: Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Φαρμακευτικών Προϊόντων των Τμημάτων Χημείας και Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Ενας νεαρός φορώντας κουκούλα και κρατώντας κοντάρι ανέβηκε στο βήμα την ώρα που μιλούσε ο βραβευμένος με Nobel Ιατρικής και Φυσιολογίας καθηγητής James D. Watson. Ο κουκουλοφόρος προσπάθησε να επιτεθεί στον καθηγητή ενώ στην προσπάθειά τους να τον εμποδίσουν δυο καθηγητές του πανεπιστημίου τραυματίστηκαν στο χέρι και το κεφάλι. Την ίδια στιγμή άλλοι κουκουλοφόροι παρέμεναν στην είσοδο του χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google Ads | Το κάθε κλίκ μετράει