Ο μαγικός κόσμος του διαδικτύου

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Αλήθεια, σε τι ηλικία πέθανε ο Χριστός;



Από μικρός μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση ότι τόσο ο Χριστός, όσο και ο Μέγας Αλέξανδρος πέθαναν σε ηλικία 33ων ετών. Θα μπορούσε να είναι κάλλιστα μία σύμπτωση, ωστόσο δεδομένης της εμβέλειας των προσωπικοτήτων που εμπλέκονται, μπήκα σε πειρασμό να κάνω μία ευρύτερη αναζήτηση γύρω από το 33.Από ότι φαίνεται, το 33 δεν τόσο αθώο όσο δείχνει.

Ως μαθηματικός, δηλώνω πως το 33 είναι ένας από εκείνους τους αριθμούς που για κάποιο ανεξήγητο λόγο σε προκαλούν! Είναι από τους αριθμούς με μία μαγική δύναμη που σε έλκουν επάνω τους. Δεν με πιστεύετε; 

Πιάστε ένα άτομο στην τύχη και ζητήστε του να σας πει 10 αριθμούς από το 0 ως το 100. Αν το δοκιμάσετε σε περισσότερα άτομα, θα διαπιστώσετε πως το 33 θα είναι μέσα σε αυτούς αρκετές φορές (όπως και το 4, το 1, το 64 και άλλοι).

Η δύναμη και η επιρροή του 33 δεν είναι σύγχρονο φαινόμενο, αλλά προβλημάτιζε τους επιστήμονες από παλιά. Ο Ισαάκ Νεύτων (ναι, αυτός με το μήλο) είχε δώσει ιδιαίτερη θέση στον αριθμό αυτόν στο σύστημα μέτρησης της θερμοκρασίας που είχε επινοήσει.

Ο Νεύτων είχε φτιάξει μία κλίμακα όπου το 0 αντιπροσώπευε την θερμοκρασία στην οποία ψύχεται το νερό (0 βαθμοί Κελσίου) και το 33 στην θερμοκρασία που βράζει (100 βαθμοί Κελσίου).

Πέρα από την επιστήμη και η θρησκεία έχει ιδιαίτερη θέση στο 33. Πέρα από την ηλικία θανάτου του Ιησού, το 33 εμφανίζεται σε μερικές ακόμα ιδιαίτερες στιγμές.

Τριάντα τρία ήταν τα θαύματα που έκανε ο Χριστός, σύμφωνα με την παράδοση του Al-Ghazali, όποιος πεθαίνει και πηγαίνει στον παράδεισο θα ζει για πάντα σαν να ήταν 33 ετών, το 33 είναι η αριθμητική αναπαράσταση του άστρου του Δαβίδ, αλλά και του AMEN!

Μπορείτε να βρείτε και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία για τον αριθμό τόσο στην wikipedia, όσο και στο “Το χαμένο σύμβολο“!Εμένα η απορία μου όμως θα παραμένει… δεν υπάρχει καμία ιστορική απόδειξη για το ότι ο Χριστός πέθανε στα 33 του έτη.

Μήπως η επιλογή αυτού του αριθμού συμβολίζει την δύναμη και το εύρος της προσωπικότητας του ατόμου; Τόσο στην περίπτωση του Ιησού, όσο και σε αυτή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ενδεχομένως και άλλων ανθρώπων των οποίων η ηλικία απεβίωσης μας διαφεύγει ή δεν είναι τόσο δημοφιλής!

Ποια είναι η άποψή σας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google Ads | Το κάθε κλίκ μετράει