Ο μαγικός κόσμος του διαδικτύου

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

GREENPEACE:Esperanza



Η Esperanza είναι το νεότερο και μεγαλύτερο πλοίο στο στόλο μας. Βαφτίστηκε έτσι από τους ακτιβιστές μας που δρουν μέσω του διαδικτύου.
Το πλοίο ναυπηγήθηκε το 1984 στην Πολωνία και ήταν ένα από τα 14 πυροσβεστικά πλοία του Ρωσικού στόλου. Διασώζονται ακόμα στον πίνακα ελέγχου του πλοίου γράμματα από το Κυριλλικό αλφάβητο.

Το 2000 η Greenpeace την επισκεύασε και 2 χρόνια αργότερα ξεκίνησε για τις αποστολές της από το Cape Town, αφού πρώτα ευλογήθηκε από τον αρχιεπίσκοπο Desmond Tutu. Η Esperanza, με μήκος 72 μέτρα και μέγιστη ταχύτητα 15 κόμβων, είναι ιδανική για γρήγορα και μεγάλης απόστασης ταξίδια. Η δυνατότητα του πλοίου να βρίσκεται στους πάγους, αν και δεν είναι παγοθραυστικό, επιτρέπει τη χρησιμοποίησή του και σε αποστολές στις πολικές περιοχές.

Χαρακτηριστικά του πλοίου Κατά την επισκευή έγιναν πολλές βελτιώσεις, για να γίνει το πλοίο φιλικό προς το περιβάλλον και ταυτόχρονα να είναι άρτια τεχνολικά εξοπλισμένο. Απομακρύνθηκαν ή συσκευάστηκαν με ασφάλεια όλα τα αντικείμενα αμίαντου
Τοποθετήθηκε ειδικό σύστημα αποθήκευσης των καυσίμων ώστε να αποτραπεί μόλυνση της θάλασσας σε οποιαδήποτε περίπτωση.
Τοποθετήκε σύστημα θέρμανσης που χρησιμοποιεί την ενέργεια που παράγεται από τις μηχανές και κατά κανόνα χάνεται
Τα υφαλοχρώματα που χρησιμοποιήθηκαν δεν περιέχουν ΤΒΤΠρώτη ύλη για την ψύξη και τονκ κλιματισμό χρησιμοποιείται η αμμωνία και όχι το φρεόν που κατηγορείται για καταστροφή όζοντος και αποσταθεροποίηση του κλίματος.
Τοποθετήθηκε ειδικό προωθητικό σύστημα που περιορίζει την εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου Από το πρώτο της ταξίδι κιόλας, η Εσπεράνζα και το πλήρωμά της απέκτησαν μια ιδίαιτερη σχέση με τους ωκεανούς μας.

Μόνο το 2005, ήταν το βασικό όργανο για πολλές εκστρατείες της Greenpeace στις θάλασσες. Η Esperanza ανέλαβε δράση εναντίον της αλιείας με συρόμενα δίχτυα βυθού στο Βόρειο Ατλαντικό, συμμετείχε σε επιστημονικές έρευνες και προώθησε τη δημιουργία θαλάσσιων καταφύγιων στη Βόρεια Θάλασσα. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, η Esperanza είναι το σπίτι, το γραφείο και το εργαστήριο για το πλήρωμα. Τους προστετεύει ακόμα και στα πιο απόμακρα μέρη του κόσμου χάρη στο εξελιγμένο σύστημα επικοινωνίας που διαθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google Ads | Το κάθε κλίκ μετράει