Ο μαγικός κόσμος του διαδικτύου

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Το κλαμπ των υπάκουων γυναικών



Η καλή νοικοκυρά είναι (κατά κύριο λόγο) δούλα και (μετά) κυρά. Αυτό υποστηρίζει εν έτει 2011 μια ομάδα όχι συντηρητικών ανδρών αλλά μουσουλμάνων, και ακόμη συντηρητικότερων, γυναικών.

Γνωστή με την ονομασία "Το Κλαμπ των Υπάκουων Συζύγων" ("The Obedient Wives Club"), η εν λόγω ομάδα συστάθηκε το περασμένο Σάββατο στη Μαλαισία (η οποία θεωρείται μια από τις πιο μοντέρνες και προοδευτικές μουσουλμανικές χώρες) και ήδη μετρά πάνω από 800 μέλη. Βασιλικότερες του βασιλέως (στην προκειμένη περίπτωση, περισσότερο σεξίστριες κι από τον πιο φανατικό φαλλοκράτη), οι εν λόγω κυρίες καλούν τις γυναίκες να υπακούν τυφλά και αδιαμαρτύρητα σε όλες τις διαταγές των ανδρών τους, εάν βέβαια θέλουν να έχουν έναν "επιτυχημένο" γάμο.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια της αντιπροέδρου της οργάνωσης, της ιατρού Ροχάγια Μοχάμαντ, σύμφωνα με την οποία "οι γυναίκες πρέπει να υπηρετούν και να ευχαριστούν τον άνδρα τους σα να ήταν πόρνες" Μάλιστα, επιδεικνύοντας φαλλοκρατισμό στα όρια του μαζοχισμού, οι "Υπάκουες Σύζυγοι" υποστηρίζουν πως η ενδο-οικογενειακή βία, οι εξωσυζυγικές σχέσεις, τα διαζύγια και γενικότερα η ταραχή στον κόσμο πηγάζουν από την απροθυμία των γυναικών να ικανοποιούν τους πασάδες συζύγους τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το παραπάνω κήρυγμα έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από πλήθος φεμινιστικών οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google Ads | Το κάθε κλίκ μετράει