Ο μαγικός κόσμος του διαδικτύου

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ο 13χρονος επαναστάτης



Ο Iqbal Masih πουλήθηκε(!) σε ηλικία τεσσάρων ετών σε μία βιομηχανία χαλιών στο Πακιστάν για το εξευτελιστικό αντίτιμο των 12 δολαρίων. Ο μικρός Πακιστανός έμεινε στην ουσία σαν σκλάβος στην μικρή πόλη Muridke, όπου έπρεπε να δουλεύει επί 12 ώρες την ημέρα χωρίς επαρκές φαγητό, γι’ αυτό και εξελίχθηκε σε έναν καχεκτικό άνθρωπο, που σε ηλικία 12 ετών, έμοιαζε με 6χρονο.

Μετά από έξι χρόνια εκμετάλλευσης, ο Iqbal το έσκασε και συμμετείχε στο Απελευθερωτικό Μέτωπο των Εργατών του Πακιστάν, κάνοντας τα πάντα για να σταματήσει η εργατική εκμετάλλευση παιδιών σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, βοήθησε 3.000 ανήλικους Πακιστανούς να γλιτώσουν από τα δεσμά τους, πραγματοποίησε ομιλίες στα μήκη και στα πλάτη της Γης και τελικά, δολοφονήθηκε το Πάσχα του 1995, πιθανώς από την «Μαφία των Χαλιών» που δρούσε στην περιοχή.

Το 1994, το αγόρι έλαβε Βραβείο για την υπεράσπιση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και, μετά θάνατον, όταν συστάθηκε το επίσημο Παγκόσμιο Βραβείο για τα Παιδικά δικαιώματα, ήταν από τους πρώτους δαφνοστεφανωμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google Ads | Το κάθε κλίκ μετράει