Ο μαγικός κόσμος του διαδικτύου

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Και εγένετο «Juventus Stadio»





Το «Juventus Stadio» είναι έτοιμο προς χρήση! Το νέο, ιδιόκτητο, γήπεδο της «Vecchia Signora» το οποίο προσωρινά φέρει το προαναφερθέν όνομα, θα κάνει εγκαίνια στο φιλικό με τη Νοτς Κάουντι! Το φιλικό θα γίνει αυτή τη Πέμπτη με το... pregame να προδιαγράφεται εντυπωσιακό αφού στο τερέν του νέου γηπέδου θα «παρελάσουν» παίκτες που έχον γράψει ιστορία με τη φανέλα της Γιουβέντους , μεγάλες δόξες του ιταλικού ποδοσφαίρου και βέβαια οι παίκτες που ανήκουν στο φετινό ρόστερ των «μπιανκονέρι».

Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται για τα δεδομένα του ιταλικού ποδοσφαίρου, το «Juventus Stadio» είναι το πρώτο ιδιόκτητο γήπεδο ιταλικής ομάδας! Τα έργα κατασκευής του ξεκίνησαν το 2008 και το συνολικό κόστος τους ανήλθε στα 120 εκατομμύρια ευρώ. Εννοείται βέβαια ότι η πρώτη απόσβεση για τη Γιουβέντους θα έρθει από την εκμετάλλευση των εμπορικών χρήσεων αφού το γήπεδο , όπως όλα τα σύγχρονα γήπεα, διαθέτει εστιατόριο, εμπορικό κέντρο τα οποία θα λειτουργούν και το φθινόπωρο.

Μα πάνω από όλα είναι, αμιγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο, χωρίς στίβο, 41.000 θέσεων, με άνετους χρηστικοούς χώρους και με τις εξέδρες πολύ κοντά στον αγωνιστικό χώρο ( μόλις 7,5 μέτρα η μεταξύ τους απόσταση).
Εντελώς φουτουριστική η εξωτερική πλευρά του η οποία φέρει όλα τα χαρακτηριστικά της σύγχρονης, ιταλικής αρχιτεκτονικής.
Στα εντυπωσιακά του νέου γηπέδου και η άκρως οικολογική του ταυτότητα. Για την ανέγερσή του χρησιμοποιήθηκαν ανακυκλώσιμα υλικά ενώ η λειτουργία του θα στηρίζεται σε φυσικές πηγές ενέργειας...

Και επειδή όλες οι μεγάλες ομάδες, σέβονται τον κόσμο και την ιστορία τους στο νέο «σπίτι» της Γιουβέντους υπάρχει και ένα χώρος για τους… ρομαντικούς. Εδώ, τα 50 αστέρια θυμίζουν τις 50 κορυφαίες στιγμές της ομάδας με τους οπαδούς να έχουν δικαίωμα να αγοράσουν το δικό τους αστέρι!
Απομένει μόνο η οριστική ονοματοδοσία του νέου γηπέδου και να βρεθεί χορηγός με τους ανθρώπους της Γουβέντους να έχουν ήδη προχωρήσει τις συγκεκριμένες επαφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google Ads | Το κάθε κλίκ μετράει