Ο μαγικός κόσμος του διαδικτύου

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Διεθνής βράβευση για τον Δ. Δουγένη



Μία ξεχωριστή διεθνή τιμητική διάκριση έλαβε ο Καθηγητής Ιατρικής Δημήτρης Δουγένης από το International Research Promotion Council. Η διάκριση αυτή αναδεικνύει τη διεθνή απήχηση που έχει το έργο που συνολικά συντελείται από το διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό των Σχολών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το Διεθνές Συμβούλιο για την Προώθηση της Έρευνας, International Research Promotion Council (IRPC), είναι μια μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία έχει ιδρυθεί από επιστήμονες και ερευνητές διεθνούς κύρους που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας. Μεταξύ των στόχων του IRPC είναι και η ετήσια απονομή βραβείων σε επιστήμονες των οποίων το έργο παρουσιάζει διεθνή απήχηση και συνδέεται με κλινικο-ερευνητικά αντικείμενα του ενδιαφέροντος του IRPC. Για το έτος 2011 το διεθνές Επιστημονικό Forum, «World Scientist Fοrum International Awards» της IRPC, απονέμει το βραβείο: «Εξέχων Επιστήμων του Έτους 2011 στην Καρδιοθωρακική Χειρουργική» στον Καθηγητή Ιατρικής Δημήτριο Δουγένη, για τη συνολική κλινική και ερευνητική εργασία του στην Καρδιοχειρουργική και Θωρακοχειρουργική επιστήμη, με ιδιαίτερη έμφαση στην συνεισφορά του στην κατανόηση και χειρουργική αντιμετώπιση των παθήσεων της θωρακικής αορτής.

Ο κ. Δουγένης διορίσθηκε Διευθυντής της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών το 1999, ενώ το 2001 εκλέχτηκε Καθηγητής στο ίδιο αντικείμενο. Είναι η τρίτη φορά, τα τελευταία 15 χρόνια, που το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο λαμβάνουν αυτή τη διάκριση.

Η απονομή του βραβείου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Πατρών από τον Dr. Thomas Koilparampil MD, Chief Coordinator (International) of the IRP Council. Το έργο του τιμώμενου θα παρουσιάσει ο ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής Ιωάννης Ανδρουλάκης. Σημειώνεται ότι στην ίδια εκδήλωση θα βραβευτεί, παρουσία αντιπροσωπείας της Πρεσβείας της χώρας του, και ο πρώην υπουργός υγείας του Κουβέιτ, Dr. Jarallah, για την προσφορά του στην Χειρουργική Ογκολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google Ads | Το κάθε κλίκ μετράει