Ο μαγικός κόσμος του διαδικτύου

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Αεροπορική τραγωδία με 43 νεκρούς



Αεροπορική τραγωδία με 43 νεκρούς συγκλόνισε χθες τη Ρωσία. Επιβατικό αεροσκάφος τύπου Yakovlev κατέπεσε και συνετρίβη το απόγευμα της Τετάρτης (16.05 τοπική ώρα) κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης Γιάροσλαβ, 300 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας, ενώ άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της τραγωδίας.

"Σύμφωνα με ακριβή δεδομένα, 45 άνθρωποι επέβαιναν στο αεροσκάφος, 37 επιβάτες και οκτώ μέλη πληρώματος. Από τη συντριβή 44 άνθρωποι είναι νεκροί, ένας επέζησε", είχε δηλώσει πηγή της αστυνομίας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti, ωστόσο αργότερα ανακοινώθηκε ότι οι επιζώντες είναι δύο.

Στους επιβάτες του τρικινητήριου επιβατικού αεροπλάνου, σοβιετικής κατασκευής, περιλαμβάνονταν τα μέλη της ομάδας χόκεϊ της πόλης Λοκομοτίβ Γιάροσλαβ, η οποία πρόσφατα έχει αναδειχτεί πρωταθλήτρια τρεις φορές (1997, 2002, 2003) και που πήγαινε στο Μινσκ της Λευκορωσίας για έναν αγώνα.

"Συνέβη μία τρομερή τραγωδία", δήλωσε στην τηλεόραση ο Ρώσος πρόεδρος Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, όταν η είδηση διέκοψε τον πρώτο αγώνα της σεζόν στην πόλη Ούφα και ο Μεντβέντεφ ζήτησε ενός λεπτού σιγή και αναβολή του αγώνα. Ενα μέλος του πληρώματος επέζησε και ο αθλητής χόκεϊ Αλαξάντρ Γκαλίμοφ νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google Ads | Το κάθε κλίκ μετράει