Ο μαγικός κόσμος του διαδικτύου

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ford Evos Concept



Το πρωτότυπο τετράθυρο coupe Evos που η Ford θα παρουσιάσει στην Φρανκφούρτη σε περίπου δύο εβδομάδες αποτελεί κάτι παραπάνω από ένα καθ’όλα ελκυστικό concept car "εντυπωσιασμού" εφοδιασμένου με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας της "μπλε οβάλ".

Το Evos είναι το πρώτο δείγμα του νέου σχεδιαστικού κώδικα της φίρμας τον οποίο και θα υιοθετήσουν όλα τα νέα της μοντέλα που θα λανσαριστούν στο κοντινό μέλλον, ξεκινώντας ήδη από την επόμενη χρονιά με το Mondeo.

Εκτός από τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Ford και την αδιαμφισβήτητα επιβλητική σχεδίαση του με τις έντονες αντιθέσεις και τα εντυπωσιακά στοιχεία όπως οι "φτερωτές" πόρτες εμπρός και πίσω, το Evos διαθέτει επίσης και την τελευταία εξέλιξη του συστήματος infotainment της Ford, SYNC.

Το σκεπτικό των εφαρμογών οι οποίες συναποτελούν το SYNC, όπως επιβάλλουν οι αναλογίες ενός μυώδους coupe με διαστάσεις 4,5 μέτρων μήκος και 1,97 μέτρων πλάτος είναι αμιγώς οδηγοκεντρικό.


Η φιλοσοφία είναι ότι ο ιδιοκτήτης του μπορεί να αφοσιωθεί απερίσπαστος στην οδήγηση καθώς το αυτοκίνητο αναλαμβάνει την επικοινωνία με τον εξωτερικό κόσμο.

Για παράδειγμα, εκτός από τις συνήθεις λειτουργίες αναπαραγωγής μουσικής με τη σύνδεση οποιασδήποτε συσκευής, συστήματος πλοήγησης, πληροφορίες για την κίνηση και τις καιρικές συνθήκες κ.τ.λ., το Evos μπορεί να θερμάνει ή να ψύξει το θάλαμο επιβατών αυτόματα πριν εισέλθει ο οδηγός του, να αναδιοργανώσει το δρομολόγιο αποφεύγοντας διαδρομές με κίνηση ή επιβαρυμένες από μόλυνση ή "διαβάζοντας" το δρόμο μέσω των πληροφοριών που αντλεί από το σύστημα πλοήγησης να προγραμματίσει αναλόγως τις ρυθμίσεις των αναρτήσεων, την απόκριση του κινητήρα και του συστήματος διεύθυνσης.

Όσον αφορά τον κινητήρα το Evos αξιοποιεί ένα υβριδικό μηχανικό σύνολο στο οποίο συνδυάζονται ένας βενζινοκινητήρας και ένας ηλεκτροκινητήρας που μπορούν να λειτουργήσουν ταυτοχρόνως ή ανεξάρτητα και μπαταρίες ιόντων λιθίου που εξασφαλίζουν στο τετράθυρο coupe αυτονομία που ανέρχεται στα 800 χλμ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google Ads | Το κάθε κλίκ μετράει