Ο μαγικός κόσμος του διαδικτύου

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

«Υπερπατριώτες» εν δράσει



Το χειρότερο που ακούσαμε στις δύσκολες μέρες που περνάμε είναι η πρωτοβουλία που πήραν ορισμένοι Ευέλπιδες να τραγουδήσουν τον ύμνο της 21ης Απριλίου (μνημείο αισθητικής!!!). Βέβαια, τραγουδάμε συνήθως γι’ αυτό που νοσταλγούμε ή γι’ αυτό που επιθυμούμε. Πολλοί θα ισχυρισθούν ότι το θέμα είναι αστείο. Όχι! Δεν είναι καθόλου αστείο. Είναι πολύ σοβαρό, διότι με αυτές τις επιπόλαιες και ανόητες σκέψεις ταυτίζονται αρκετοί συμπατριώτες μας κι ας μην το ομολογούν.

Και ταυτίζονται γιατί βρίσκουν εύκολο καταφύγιο σε μία δήθεν ασφάλεια και σιγουριά.Πληρώσαμε ακριβά στο παρελθόν τέτοιες πρωτοβουλίες υπερπατριωτών. Η Δημοκρατία δεν έχει ανάγκη από «εύκολα» αισθήματα, αλλά από σκέψη και ουσιαστική κριτική. Πρέπει κάποτε η πατρίδα μας να αλλάξει. Και θα αλλάξει αν αλλάξουμε κι εμείς. Ας βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει.

Και ας αποδείξουμε ότι όταν εκφέρουμε τη λέξη Δημοκρατία την εννοούμε κιόλας.Θυμίζω ότι ο Γεώργιος Παπαδόπουλος για ένα χρονικό διάστημα ήταν και Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Δημοκρατίας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google Ads | Το κάθε κλίκ μετράει