20 Δεκεμβρίου 1990 βγαίνει στον αέρα η πρώτη ιστοσελίδα. Δημιουργήθηκε από τον Tim Berners-Lee, έναν επιστήμονα του ερευνητικού κέντρου CERN της Ελβετίας.
Το project σχεδιάστηκε αρχικά με σκοπό να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των επιστημόνων, αλλά το World Wide Web (ή «www») γιγαντώθηκε έκτοτε και σήμερα ενώνει 4,95 δισεκατομμύρια άτομα ανά τον πλανήτη. Όσοι χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο σήμερα, είναι δύσκολο να φανταστούμε πόσο «πρωτόγονο» ήταν το 1990. Το Business Insider βρήκε όχι μόνο εκείνη την πρώτη ιστοσελίδα του CERN αλλά και μερικές από τις πρώτες εκδοχές φημισμένων site.
Η πρώτη ιστοσελίδα
Η πρώτη σελίδα του CERN εξηγούσε τι είναι το www και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ενώ είχε και links σε άλλους ορισμούς.
Η πρώτη σελίδα του CERN εξηγούσε τι είναι το www και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ενώ είχε και links σε άλλους ορισμούς.
Η πρώτη μηχανή αναζήτησης
Το Aliweb ήταν η πρώτη μηχανή αναζήτησης και αποτέλεσε κομμάτι ενός project του CERN του 1993. Ήταν δημιούργημα του Martijn Koster, που υπήρξε ένας από τους βασικούς αρχιτέκτονες του διαδικτύου.
Bloomberg
Το Bloomberg εγκαινίασε την ιστοσελίδα του το 1993, ως επέκταση του terminal του, το οποίο παρέχει οικονομικά νέα έναντι μιας ετήσιας συνδρομής που υπερβαίνει τα 20.000 δολάρια.
Διεθνής Αμνηστία
Η παγκόσμια οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Διεθνής Αμνηστία μπήκε νωρίς στο διαδίκτυο, δημιουργώντας την ιστοσελίδα της το 1994.
Economist
Ο Economist ιδρύθηκε το 1843 και μπήκε στο διαδίκτυο το 1994. Η πρώτη ιστοσελίδα του κόστισε 120 δολάρια.
Pizza Hut
Η αμερικανική αλυσίδα εστιατορίων Pizza Hut έδινε από το 1994 στους χρήστες του διαδικτύου τη δυνατότητα να παραγγείλουν πίτσα ή να κλείσουν τραπέζι online.
Yahoo
Κάποτε, το Yahoo ήταν για πολλούς ανθρώπους, η πρώτη σελίδα του διαδικτύου. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1995 και αρχικά ονομαζόταν «Jerry’s Guide to the World Wide Web».
Λευκός Οίκος
Ο Λευκός Οίκος απέκτησε την πρώτη του ιστοσελίδα το 1996, επιτρέποντας στους δημοσιογράφους να αναζητήσουν φωτογραφίες, ηχητικά και άλλες πληροφορίες.