Ο μαγικός κόσμος του διαδικτύου

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

"Έφυγε" ο Carroll Shelby



Οδηγός αγώνων αλλά και διάσημος κατασκευαστής αυτοκινήτων ο C. Shelby, άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Ντάλας.

O C. Shelby είχε κάνει μεταμόσχευση καρδιάς το 1990 και νεφρού το 1996.

Ο 89χρονός έμεινε στην ιστορία στα 60’s ως ο κατασκευαστής της Shelby AC Cobra σπορ αυτοκίνητο το οποίο συνδύαζε τη φιλοσοφία των αγγλικών ανοιχτών αυτοκινήτων με το αμερικάνικο κινητήρα των muscle cars.


Ο Carroll Ηall Shelby γεννήθηκε στην πόλη Leesburg,του Τέξας στις 11 Ιανουαρίου του 1923 και είχε προβλήματα με την υγεία του από μικρή ηλικία. Αιτία η μικρότερη (σε μέγεθος) από το κανονικό καρδιά του. Αυτό ήταν μάλιστα και ο λόγος ο οποίος τον έκανε να σταματήσει τους αγώνες.

Το ενδιαφέρον για την ταχύτητα ξεκίνησε όταν υπηρέτησε στο Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο ως πιλότος και αγότερα ως εκπαιδευτής πτήσεων.

Πριν από την κατασκευή των αγωνιστικών αυτοκινήτων η οποία τον έκανε γνωστό, ο C. Shelby ήταν ο οδηγός αγώνων για διάφορες εταιρίες όπως η Allard, η Aston Martin και η Maserati. Στην τελευταία του χρονιά, το 1959, κέρδισε τις 24 Ώρες του Le Mans για την Aston Martin.

Στον 24ωρο αγώνα είχε και μία δεύτερη διάκριση ως Team Manager όταν η ομάδα της Ford κέρδισε τις 3 πρώτες θέσεις στο event το 1966.

Η επιχείρησή του, Shelby American Inc, που ιδρύθηκε το 1962, εξακολουθεί να πουλά μέχρι σήμερα τροποποιημένα / βελτιωμένα μοντέλα της Ford, κυρίως τα Μustang καθώς και βελτιωτικά προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google Ads | Το κάθε κλίκ μετράει