Ο μαγικός κόσμος του διαδικτύου

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Υποβιβάζονται Βόλος και Καβάλα, μπάλα τέλος για Μπέο - Ψωμιάδη



Τον υποβιβασμό της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου στη Β' Εθνική, εξαιτίας της εμπλοκής τους στην υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια, αποφάσισε τα ξημερώματα της Πέμπτης η πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκ. Επίσης, η επιτροπή τιμωρεί τους Μάκη Ψωμιάδη και Αχιλλέα Μπέο με εφ' όρου ζωής αποκλεισμό από τους αγωνιστικούς χώρους και ενασχόλησής τους με το ποδόσφαιρο.

Εκτός από αυτές τις ποινές, επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 300.000 ευρώ ξεχωριστά στα σωματεία του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας και 90.000 ευρώ ξεχωριστά στον Μάκη Ψωμιάδη και τον Αχιλλέα Μπέο. Για την Καβάλα, εξάλλου, η πειθαρχική δίωξη για παραβάσεις του κανονισμού περί ντόπινγκ κηρύχθηκε άκυρη, ενώ ο προπονητής Γιάννης Παπακώστας απαλλάχθηκε όλων των κατηγοριών.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας των θεμάτων και της σοβαρότητας των αποφάσεων είναι το γεγονός ότι η συνεδρίαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής της Σούπερ Λιγκ ξεκίνησε στις 13:00 την Τετάρτη και ολοκληρώθηκε περίπου στις 05:00 την Πέμπτη.

Η επιτροπή αποδέχτηκε τις κατηγορίες που αποδίδονται στους τιμωρηθέντες και γι' αυτό επέβαλε τις αντίστοιχες ποινές (αριθμός απόφασης 204/2011 για Ολυμπιακό Βόλου και Αχιλλέα Μπέο και 205/2011 για Καβάλα και Μάκη Ψωμιάδη) για τις οποίες αναμένεται να κατατεθούν εφέσεις από τους εμπλεκόμενους. Εάν οι εφέσεις κατατεθούν την Πέμπτη ή την Παρασκευή, κατά πάσα πιθανότητα, εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα συνεδριάσει η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, προκειμένου να αποφανθεί τελεσίδικα.

Αναφορικά με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου στο Europa League, αυτή δεν κινδυνεύει μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Αν η ποινή διατηρηθεί και σε δεύτερο βαθμό, τότε η UEFA αναμένεται να αποφασίσει τον αποκλεισμό των Βολιωτών από την Ευρώπη, καθώς όπως έχει επανειλημμένως τονιστεί, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα κινηθεί μόλις υπάρξουν αποφάσεις από τα αθλητικά δικαστήρια.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, στο οποίο αναφέρεται για τον υποβιβασμό «δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσης στον βαθμολογικό πίνακα», προκύπτει ότι κατά πάσα πιθανότητα (όπως συνέβη με την υπόθεση του Ηρακλή και την παραμονή του Αστέρα Τρίπολης) η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός θα παραμείνουν στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google Ads | Το κάθε κλίκ μετράει