Ο μαγικός κόσμος του διαδικτύου

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Έτσι φθάσαμε εδώ...


Τίποτα δεν έρχεται τυχαία... Χωρίς λόγο... Σκαλί - σκαλί κατεβήκαμε στον πάτο... Όχι μόνο οικονομικά αλλά και πολιτικά. Υποβαθμίσαμε παιδεία, πολιτισμό, αξίες, ιδανικά, ξεχάσαμε από πού ήρθαμε, κατεδαφίσαμε τα πάντα, σηκώσαμε σημαία ευκολίας για όλα... Τα λέει απλά και ξεκάθαρα, ο καθηγητής Χρήστος Γιανναράς στην επιφυλλίδα του στην «Καθημερινή»:

«Η παραβατικότητα στην Ελλάδα, το ψέμα, η ατιμία, η κλοπή δημόσιου χρήματος, η φοροδιαφυγή, το “λάδωμα”, η κατάχρηση, η αναίδεια, το νταϊλίκι του εκβιαστή, του παραβάτη των νόμων, ο χλευασμός της ηθικής και των κοινωνικών αναστολών, είναι οι “λαϊκές κατακτήσεις” των τελευταίων τριάντα χρόνων. “Κατακτήσεις” που θεμελιώθηκαν και παγιώθηκαν χάρη στην ειδεχθή ανηθικότητα όλων των κομμάτων, άσχετα με τις παραπλανητικές τους επωνυμίες και τις ψυχωτικές τους εμμονές.

Λέγεται ότι έλεγε ο Λένιν (πριν από τον πραγματικό ή φανταστικό Κίσινγκερ) πως αν θέλεις να εξαφανίσεις ιστορικά έναν λαό, τον αποκόβεις από τη γλώσσα του. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τα διδακτικά βιβλία στα ελληνικά σχολεία, τριάντα έξι χρόνια τώρα, προσφέρονται για να σπουδάσει κανείς το πόσο μεθοδικά και δόλια μπορεί να συντελεστεί αυτή η αποκοπή ενός λαού από τη γλώσσα του. Δεν φτάσαμε αιφνίδια στην κηδεμόνευση από το ΔΝΤ και στην εξουδετέρωση της Ελλάδας στον διεθνή πολιτικό στίβο.

Προηγήθηκαν η μεθοδική αποχαύνωση του πληθυσμού με τη μονοτροπία μεγιστοποίησης της καταναλωτικής ευχέρειας, η προγραμματική αγλωσσία, η διάλυση δημοτικού - γυμνασίου και η αχρήστευση του λυκείου, ο ευτελισμός και το μπάχαλο των πανεπιστημίων, η συστηματική διαστροφή της ιστορικής αυτοσυνειδησίας του Έλληνα, η χλεύη για τη μεταφυσική και για τον πολιτισμό που μόνο αυτή γεννάει».

Όμως ακόμα και ξένοι έχουν τις ίδιες διαπιστώσεις με τον κ. Γιανναρά. Στο ίδιο φύλλο της «Καθημερινής» υπήρχε συνέντευξη του αμερικανού συγγραφέα και οικονομικού αναλυτή Μάικλ Λιούις, που βλέποντας την Ακρόπολη είπε:

«Με ξάφνιασε η αποσύνδεση του μέσου Έλληνα από την αρχαία Ελλάδα»!

Άλλη μια επιτυχία μας... (To Παρόν)


Online-Press.Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google Ads | Το κάθε κλίκ μετράει